Заняття з практичного права «Благання про допомогу, яке ніхто не почув (юридичний, соціальний та психологічний аспекти суїциду)»

19 березня 2021 року у лабораторії дуального навчання за ініціативою викладача кафедри права Валентини Щокіної відбулось заняття з практичного права «Благання про допомогу, яке ніхто не почув (юридичний, соціальний та психологічний аспекти суїциду)». До участі залучені здобувачі вищої освіти різних спеціальностей – права, правоохоронної діяльності, психологи, економісти, оскільки ця задача є міждисциплінарною, а її вирішення потребує координації та співпраці.
Самогубство – вічна проблема людства, до якої може бути схильна будь-яка людина у будь-який час. Це надзвичайно складне явище, причини якого включають в себе соціальні, економічні, психологічні, культуральні, релігійні, медичні, а також юридичні та кримінологічні фактори.
Відбувся обмін науковими пошуками, думками та поглядами щодо причин та умов суїцидальної поведінки та суїциду, що є негативним наслідком певної взаємодії людини і соціального середовища.
Цікавими були дослідження Діни Думбрава, Діани Четвертакової, Вікторії Давидової, Костянтина Бикова, Карини Беженар, Анастасії Вітенко, Ростислава Кравченка, Тетяни Арабаджи, Марії Ніколаєвої, Марини Карталяну, Ольги Катаржиу, Артема Крижановського. Більшість виступів супроводжувались продуманими та змістовними презентаціями.
У роботі взяли участь директор Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП", професор Тамара Гуменникова, завідувачка кафедри права Наталія Філіпова та завідувачка кафедри економіки та менеджменту Ірина Мурашко, старший інспектор Ізмаїльського міськрайонного відділу Центру пробації в Одеській області Світлана Волощук.
Життя – найбільший дар Божий, тому позбавляти себе або когось іншого – найжахливіший, найтяжчий і найбільший злочин. Цінність людського життя є найвищою суспільною цінністю.
 
 
 
 
 
ua ru en