Зустріч зі стейкхолдерами для майбутніх психологів: впевнитися в професійному визначенні

Незважаючи на формат дистанційного навчання в умовах пандемії та знаходження ЗВО в «червоній зоні», існує безліч можливостей не лише урізноманітніти процес, але й надати студентам можливість розширити коло фахової комунікації.

Так, опанування дисципліни «Вступ до спеціальності «Психологія» (викладач – професор кафедри суспільно-наукових дисциплін Гуменникова Тамара Рудольфівна)  для студентів першого курсу включає систематичне проведення зустрічей зі стейкхолдерами та практикуючими психологами, що значно збагачує уявлення здобувачів освіти про майбутню професійну діяльність, мотивує на подальше  навчання.

Зокрема протягом поточного тижня відбулись онлайн-зустрічі з Оксаною Келембет та Ольгою Коваль, які із задоволенням ознайомили студентів з особливостями практики за фахом та поділилися мотивами власного професійного вибору.

Інформативною та різноплановою була зустріч з психологом, арт-терапевтом, арт-коучем - Оксаною Келембет, яка проводить індивідуальний прийом клієнтів та групові тренінги. Психологиня провела віртуальну екскурсію приватним робочим кабінетом, ознайомила з авторськими метафоричними картами, розповіла про методи відновлення власних психоемоційних ресурсів після зустрічей з «важкими» клієнтами. З Оксаною Келембет досягнута домовленість про відкриття віртуального психологічного клубу «Сто доріг до себе» у 2020 році на базі Придунайської філії.

Свіжі враженнями та нові ідеї принесла зустріч із псхологинею, біоенергетом  Ольгою Коваль, яка наразі мешкає та працює у місті Одесі та є випускницею магістратури за ОП «Практична психологія» «Міжрегіональної Академії управління персоналом».

Важливим у свої  роботі Ольга Коваль назвала вміння психолога працювати у парі з клієнтом, спільно шукати психологічні причини виникнення проблеми та  враховувати енергетику клієнта під час сеансів, а також продемонструвала роботу спеціалізованого технічного пристрою  - ауроскопу. Спілкування продовжилося бесідою, в ході якої студенти поставили низку питань психологині, зокрема щодо формування у психолога навичок спостереження, необхідності надання клієнтам чітких «рецептів» виходу з кризової ситуації, лікувальних можливостей біоенергетичного впливу тощо.

Завершуючи діалог, Ольга Коваль наголосила на важливості для майбутніх психологів бути наполегливим у навчанні, працювати над своєю креативністю та досвідченістю, а також висловила подяку викладачам за роки студентства у МАУП.

ua ru en