Засідання науково-практичного круглого столу «Еволюція прав людини: історичний аспект»

 
08 грудня 2022 р. відповідно до плану проведення Тижня права в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна академія управління персоналом» відбулося засідання науково-практичного круглого столу «Еволюція прав людини: історичний аспект». Здобувачами вищої освіти були порушенні питання прав жінок в Стародавньому Сході (Єгипет, Індія, Китай), прав на особисту свободу та життя в період Середньовіччя, формування засад прав людини та громадянина в США за часів боротьби за незалежність та громадянської війни, порушення прав та свобод людини під час Другої Світової війни та багато інших.
В ході дискусії здобувачі освіти дійшли висновку, що права людини можна розуміти як щось, що визначає базові норми, необхідні для того, щоб жити з почуттям гідності, і їх універсальність випливає з того, що, принаймні, у цьому всі люди рівні.
Рівень розвитку прав і свобод людини в тій чи іншій країні дозволяє розкрити тип цивілізації, її етап, оскільки відносини людини і держави – важлива ознака, яка характеризує природу тієї чи іншої цивілізації, а державу – як правову чи не правову.
 
 
 
ua ru en