Вікторія Давидова: волонтер Ізмаїльського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області

 
Нещодавно я стала волонтером Ізмаїльського міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» в Одеській області. До такого рішення мене спонукали заняття у студентському науковому гуртку «Еlegantia juris» (керівник В.В.Щокіна). У відділі мене оточили увагою, провели навчання, надали консультації щодо майбутньої діяльності начальник відділу підполковник Тірон І.О., досвідчені фахівці своєї справи Толкачова І.П., Волощук С.І.
І ось я отримала своє перше завдання – провести згідно плану соціально-виховної роботи зустріч із неповнолітніми суб′єктами пробації.
Як відновити родинні стосунки? Це питання хвилює кожну людину, а тим більш того, хто переступив кордон і ввійшов у конфлікт із законом. Втрачається довіра близьких людей, рвуться тонкі ниточки сімейних зв′язків, кожна сторона відчуває провину і образу, очікування і розчарування, втрату і знаходження нового себе одночасно.
Як зарадити цьому, як реставрувати понівечені почуття? – ось такої крихкої теми ми торкнулись під час зустрічі.
Спочатку була ненав′язлива делікатна бесіда щодо вчинків та їх розуміння засудженими особами, а також формування думки, наскільки важлива роль міцних і здорових родинних стосунків для впевненої ходи шляхом позитивного виправлення. Бесідою дійшли висновку, що саме протиправна поведінка та нездоровий спосіб життя болісно вдарили по сімейним відносинам і зв′язкам із близькими чи коханими людьми.
Неповнолітні суб′єкти пробації провели і невеликий тренінг, відповідаючи письмово на запитання і обговорюючи відповіді.
Захід виявився цікавим, націленим на відновлення родинних стосунків як свідомого вибору позитивних змін.
Вікторія Давидова, група 9-20 Б1ПрД
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ua ru en