УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ: ШЛЯХ ДО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТИ»

       Здобувачі вищої освіти І курсу та науково-педагогічні працівники кафедри суспільно-наукових дисциплін Придунайської філії МАУП прийняли участь у науково-практичному семінарі «Академічна доброчесність: шлях до забезпечення якості освіти» у Хмельницькому інституті імені Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональної академії управління персоналом».

       Захід, який відбувся у змішаному форматі, було спрямовано на згуртування академічної спільноти для обговорення викликів у запровадженні політик та процедур академічної доброчесності в освітньому процесі; розуміння механізмів, які заважають рухати культуру академічної доброчесності; обмін досвідом, ідеями та напрацювання спільних рішень для подолання викликів.  

       Високу оцінку актуальності матеріалів досліджень отримали доповіді  здобувачок 1 року навчання спеціальності 081 «Право» Тимчук Аліни та Цимбалюк Єлизавети (науковий керівник – кандидат філософських наук, доцент Олена Байрамова), присвячені проблемам правового регулювання академічної доброчесності в Україні та запобігання конфлікту інтересів в освітньому процесі закладів вищої освіти.

       Багато цікавих думок було висловлено учасниками з приводу аналізу переваг та недоліків національних та міжнародних нормативно-правових засад реалізації академічної доброчесності в освітньому середовищі, значення наукової етики в розвитку успішної кар’єри сучасних фахівців, способів захисту прав інтелектуальної власності під час порушення їх шляхом вчинення плагіату, ставлення українських здобувачів вищої освіти та академічної спільноти до цінностей академічної доброчесності та відкритих наукових практик.

       У науковому заході взяли участь директори інститутів, декани факультетів, завідувачі кафедр, провідні науковці, здобувачі Хмельницького інституту ПрАТ «ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом», Інституту Військово-Морських Сил Національного університету «Одеська морська академія», Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, Подільського державного університету, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, Національного університету фізичного виховання і спорту України, Хмельницького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації», Київського університету імені Бориса Грінченка, Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка.

       Захід пройшов у теплій атмосфері, кожен із присутніх зміг знайти відповіді на актуальні питання щодо поширення академічної доброчесності серед здобувачів освіти.

       Щиро вдячні організаторам та всім учасникам заходу за можливість налагодження змістовної співпраці між учасниками освітнього процесу з різних куточків України та занурення у ресурсну атмосферу професійної панельної дискусії.

ua ru en