Студенти Придунайської філії на освітній платформі STEPIK

Студенти ІІІ курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» закріплюють професійні навички одночасно з аудиторним навчанням.

За поданням викладача кафедри суспільно-наукових дисциплін з дисципліни Жохи В.М. майбутні програмісти, опановуючи дисципліну «Бази даних», долучилися до закріплення своїх теоретичних знань з мови SQL: за допомогою навчального онлайн-курсу «Інтерактивний тренажер з SQL» на освітній платформі STEPIK. Дану мову програмування студенти вивчали майже самостійно в період дистанційного навчання протягом минулого навчального року та, пізніше, використовували отримані знання в ході навчальної практики.

Більшість кроків в курсі «Інтерактивний тренажер з SQL» - це практичні завдання на створення SQL-запитів. Кожен крок включає мінімальні теоретичні аспекти по базах даних або мови SQL, приклади схожих запитів і пояснення до реалізації. Курс включає 23 уроки, 11 тестів та 173 інтерактивні задачі.

Протягом двох занять (4 години) студентам вдалось подолати бар'єр 15-20 завдань, а результатом наступної лабораторної роботи став такий рівень:

Микита Каніковський – 38 задач із 170

Артем Димитров – 50 задач із 170

Сергій Соловйов – 61 задача із 170

Петро Домаскін – 61 задача із 170

Після вдалого виконання 85% усіх завдань здобувач отримує відповідний електронний сертифікат, а студенти, які долають рубіж в 71 задачу, вважаються такими, що успішно склали курс.

Попереду – Рубікон!

ua ru en