Рейтингове оцінювання студентів в Придунайській філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП"

 
У Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» приділяється увага відповідності європейським та національним стандартам якості вищої освіти. Здійснюється рейтингове оцінювання досягнень студентів, що є складовою системи забезпечення якості освітньої діяльності та якості надання освітніх послуг. Розроблено «Положення про рейтингове оцінювання здобувачів вищої освіти в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП».
Рейтингове оцінювання рівня навчальної, наукової, громадської та соціальної активності студентів проводиться два рази на рік за результатами семестрового навчання.
Метою впровадження рейтингового оцінювання є створення на засадах єдиних критеріїв системи об’єктивного аналізу освітньої діяльності та рівня здобутих студентами знань, умінь, навичок та інших компетенцій.
Основним завданням рейтингового оцінювання досягнень студентів є:
- створення інформаційної бази для заохочення студентів;
- мотивація студентів;
- розвиток ініціативи тощо.
Оцінювання проводиться загалом по філії, базуючись на принципах плановості, об’єктивності, прозорості, гласності, коректності.
Рейтинговий бал студента визначається як сума унормованих балів за його досягнення у навчанні, науково-дослідній роботі, громадянському, спортивному та культурному житті філії, у роботі органів студентського самоврядування та визначається розробленою системою бального оцінювання досягнень здобувачів вищої освіти за видами діяльності.
Фахівцем Вєтровою Н.Г. створена інформаційна база філії.
Формування контролюється навчальною частиною, дирекцією, завідувачами кафедр, студентським самоврядуванням.
Оприлюднення результатів здійснюється на сайті філії.
Рейтинг визначають 75 студентів філії за власним бажанням.
Очолюють рейтинг: А. Ікім, А. Богдан, К. Іваненко, К. Беженар, В. Давидова, Д. Думбрава.
За результатами семестрів найбільш активні студенти були нагороджені футболками з логотипом МАУП та почесними грамотами й дипломами. З кращими студентами були проведені та опубліковані інтерв’ю.
Рейтингова оцінка вноситься до резюме, характеристики студента та впливає на отримання випускного диплома з відзнакою.
Перший досвід проведення рейтингового оцінювання свідчить про те, що навіть в складних умовах дистанційного навчання студенти філії проявляють активність в різних формах навчальної діяльності.
ua ru en