Ознайомлення з європейським досвідом акредитації

12 травня 2021 року онлайн відбувся міжнародний семінар за темою «Європейські стандарти якості вищої освіти у контексті проходження міжнародної акредитації», до участі в якому долучилися члени викладацького колективу Придунайської філії та директорка філії, Т.Р.Гуменникова.

Співорганізаторами та учасниками заходу стали Університет імені Альфреда Нобеля (Україна), Центральне агентство з оцінювання та акредитації ZEvA (Німеччина), Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) (Україна).

Метою семінару організаторами було визначено сприяння інтеграції системи вищої освіти України в Європейський освітній простір, обмін досвідом провідних ЗВО заради удосконалення внутрішніх систем забезпечення якості.

Під час семінару учасники ознайомилися з європейським досвідом з оцінювання та акредитації, зокрема із доповіді «Центральне агентство з оцінювання та акредитації: Процедури – Переваги – Досвід», яка була представлена Хенінг Шефером, Ан’я Грубе та Леоні Песара, що є представниками Центрального агентства з оцінювання та акредитації ZEvA (Німеччина).

Також з доповідями виступили голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти – Сергій Квіт, який відмітив певні проблеми узгодження вимог різних національних систем забезпечення якості вищої освіти, та заступник голови Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти – Наталія Стукало, яка ознайомила присутніх з проблемами та перспективами транскордонного забезпечення якості.

Завданням власної участі у заході члени науково-педагогічної спільноти Придунайської філії визначили не лише вивчення критеріїв акредитації НАЗЯВО, але й залучення практики європейських стандартів внутрішньої системи забезпечення якості вищої освіти до розробки освітніх програм кафедр філії.

Учасники семінару отримали відповідні сертифікати.

ua ru en