У межах навчальної практики для студентів спеціальності право Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" відбулася зустріч з інспекторами із зв’язків з громадськістю відділу патрульної поліції у м. Ізмаїл

 
У межах навчальної практики для студентів спеціальності право Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" відбулася зустріч з інспекторами із зв’язків з громадськістю відділу патрульної поліції у м. Ізмаїл УПП в Одеській області Іваном Бочковаром та капралом Мариною Четіною.
План бесіди з представниками включив низку актуальних питань: структура поліції; вимоги до патрульних поліцейських; діяльність поліцейського; співпраця поліції та громадськості.
І. Бочковар та М. Четіна ділилися зі студентами досвідом роботи, її специфікою та перевагами. Патрульна поліція забезпечує безперервне та цілодобове виконання своїх завдань, але її робота, перш за все, полягає не в тому, щоб покарати та притягти до відповідальності, а застерегти від вчинення правопорушення. Цікавість студентів привернули правила поведінки в нестандартних ситуаціях та як, захищаючи себе та інших людей, не перевищити межі необхідної оборони. Поліціянти розповіли на прикладах про байдужих людей, які не здатні допомогти іншим в скрутних ситуаціях. Вони переконані, що все починається з небайдужості, бо людська байдужість як і недосконале знання законів то є ворог для нас. Громадяни повинні не тільки викликати швидку допомогу і поліцію в разі неприємного інциденту, але й самі допомогти постраждалому, хоча б морально, тому що невміння надавати першу допомогу потерпілому може привести до тяжких наслідків.
Зустріч завершилась відповідями на питання студентів про особливості законодавства, яке регламентує діяльність працівників поліції, спеціалізацію підрозділів поліції, особливо стосовно того, як в рамках закону розв'язувати конфліктні питання та діяти в тій чи іншій ситуації.
 
Дякуємо представникам патрульної поліції Євгену Недельчеву та керівнику практики Валентині Щокіній за цікавий і змістовний захід.
 
 
 
 
 
ua ru en