У рамках навчальної практики: зустріч з нотаріусом

Займаючись під час навчальної практики питаннями цивільного права, ми зрозуміли, яку велику роль зіграє нотаріат у забезпеченні захисту та охорони власності, прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, зміцненні законності та правопорядку, попередженні правопорушень. Саме тому наш керівник практики Валентина Щокіна запропонувала чергову зустріч - ми завітали до нотаріуса Гончарової Оксани Степанівни.
Пані Оксана доповнила наші знання цікавою інформацією щодо функцій і завдань, що їх виконує нотаріат. Серед них найголовніші - захист і охорона власності, прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб. Нотаріальні органи в основному виконують правоохоронну функцію, але нотаріальна діяльність може бути засобом захисту прав, наприклад, у разі вчинення виконавчих написів, протестів векселів, посвідчення неоплати чеків. Виконання цього завдання буде ефективним, якщо воно реалізуватиметься відповідно до процесуальних норм, установлених Законом України "Про нотаріат", який гарантує захист прав та охоронюваних законом інтересів громадян і організацій при вчиненні нотаріальних дій.
Оксана Степанівна доброзичливо та люб′язно відповідала на наші численні запитання, наводила повчальні приклади, надавала поради, за що ми їй безмежно вдячні.
Теорія цивільного права дуже цікава, особливо коли вона помножується на практичні навички та вміння.
 
Аржинт Олена, студентка групи 9-19 Б1ГП
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ua ru en