Кращі читці творів Т.Шевченка: підсумки конкурсу

04 березня 2021 р. у Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» підбили підсумки творчого змагання, проведення якого традиційно припадає на початок весни – конкурсу читців творів Т.Г.Шевченка. У заході, окрім шкіл міста Ізмаїла, взяли участь діти з багатьох закладів загальної середньої освіти Півдня Одеської області, зокрема: Оріхівського ЗЗСО ім.О.П.Малінова, Олександрівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - дошкільний навчальний заклад Болградської районної ради Одеської області», Бросківського ЗЗСО, Старонекрасівського ЗЗСО, Криничненського ЗЗСО, Утконосівського ЗЗСО тощо.

Основними завданнями конкурсу адміністрація Придунайської філії визначило духовне виховання дітей та молоді, виявлення і підтримку обдарованих читців, збагачення їх навиками акторської та сценічної майстерності, популяризацію творів основоположника української літератури Т.Г.Шевченка. Виступи учасників оцінювало журі у складі фахових науково-педагогічних працівників кафедри суспільно-наукових дисциплін Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП».

Виступи конкурсантів журі заслуховувало в режимі відеозапису. Діти, готуючись до конкурсу, серцем доторкнулися до поезії Великого Кобзаря. Вибір переможців став нелегким завданням, адже кожен учасник вклав частинку своєї душі у виконання твору.

Журі конкурсу присудили місця і номінації конкурсу читців творів Тараса Шевченка в трьох вікових групах: для учнів 9-х класів, учнів 10-х класів, учнів 11-х класів.   

Серед учасників конкурсу – учнів 9-х класів:
І місце – Василіогло Діана і Зариф Микита (Оріхівський ЗЗСО);
ІІ місце – Христова Аделіна (Оріхівський ЗЗСО);
ІІІ місце – Пенчева Вікторія (Оріхівський ЗЗСО).

Серед учасників конкурсу – 10-х класів:
І місце -  Веліксар Вікторія (Олександрівський ЗЗСО);
ІІ місце – Чигіна Анастасія (Старонекрасьвський ЗНЗ);
ІІІ місце – Кутас Ангеліна (Шевченківський ЗЗСО №1).

Серед учасників конкурсу – учнів 11-х класів:
І місце посіли  одразу три учасники:
Мокану Олександра (Лиманський ЗЗСО);
Станкова Єлизавета (Оріхівський ЗЗСО);
Слободенюк Діана (Шевченківський ЗЗСО).
ІІ місце: Завірюха Настя (Ізмаїльська ЗОШ №8).
ІІІ місце: Сергій Дімітров (Виноградненський ЗЗСО).

Переможцями в номінаціях стали:
1. «Любов до поезії» - Мітєв Владислав (Оксамитненська ЗОШ);
2. «Вправне володіння голосом» - Дьомишева Таісія (Оксамитненська ЗОШ);
3. «Творчий підхід до виконання ліричного твору» - Георгієва Олена (Виноградненський ЗЗСО);
4. «Сила Шевченкового слова» - Аржинт Христина (Утконосівський ЗЗСО);
5. «Сила натхнення» - Стоянова Анастасія (Старонекрасівський ЗНЗ);
6. «Найбільш лірична інсценізація» - Бондаренко Аліна (Придунайська філія МАУП).

Окремим рішенням журі учасник, який подав заявку на конкурс в іншій віковій категорії, отримав першість в номінації «Окраса конкурсу» - Карайванський Іван (Лиманський ЗЗСО).

Журі відзначило високий художній рівень виконання та актуальність обраного учасниками літературного матеріалу. Виступи учасників засвідчили також ретельну підготовку до конкурсу, що виявилося не лише у майстерному читанні поезій Тараса Шевченка, а й у вмілому розкритті ролі героя поетичного твору засобами інсценізації, естетиці сценічних костюмів тощо.

Висловлюємо щиру вдячність усім учителям-керівникам підготовкою конкурсантів та адміністраціям закладів загальної середньої освіти, які відгукнулися на запрошення до участі в конкурсі, за неоціненний вклад своєї праці в духовний розвиток молодого покоління. Бажаємо наснаги для подальшої роботи з талановитими й обдарованими дітьми та з підтримки щирого інтересу до творчості Т.Г.Шевченка!

ua ru en