КОД НАЦІЇ: ВИШИВАНКА ОБ’ЄДНУЄ

 
Студенти Придунайскої філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відмічають День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно молоде, але таке улюблене народне свято, покликане сприяти єдності й культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу. Традиційно в Україні цей день відзначається в третій четвер травня. Цьогоріч – День вишиванки припадає на 20 травня.
У читальній залі бібліотеки-філії була проведена зустріч з відомими майстринями нашого краю та презентація творчої галереї «Вишиванка — твій генетичний код». Студенти дізналися про вишиванку як скарбницю древніх традицій, зашифрований літопис країни. Жваво відповіли на запитання щодо історії свята, прочитали вірші та визначили, що ювілейний рік Всесвітнього дня вишиванки присвячено українській традиційній музиці та проблемам вирубки лісів, висихання річок й забруднення довкілля пластиком. А потім під етномузику відбувалося живе спілкування майстринь з молоддю: як це було раніше, що збереглося в родинах, як відродити забуте...
Студенти мали можливість ознайомитися з вишитими роботами майстринь клубу «Фантазія» (кер. Василенко С.Е.). Окрасою експозиції стали українські обереги — вишиванки, витворені майстринями С.Е.Василенко й Н. Г. Григор‘євою з використанням різноманітних технік вишивки, візерунками багатьох регіонів України. Майстриня Т.В.Євтихієва продемонструвала картину, вишиту хрестиком за репродукцією Л.Афремова «Вечірня прогулянка».
Студентам сподобалося спілкування з майстринями та керівником клубу фотохудожників «Юпітер» С.О. Зіньковським.
Дуже вдячні за організацію та проведення зустрічі завідувачці філії С.П. Косійчук.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ua ru en