Катерина Іваненко: економіст і лірик

Прес-центр Придунайської філії МАУП продовжує презентувати своїх кращих здобувачів вищої освіти за результатами студентського рейтингу І семестру. Сьогодні наша співрозмовниця - студентка ІV курсу Катерина Іваненко, чий рейтинг складає 85,4 балів.
Короткі відомості:
- Іваненко Катерина Василівна, родом з села Фурманівка, навчалася в Фурманівській ЗОШ, яку закінчила в 2018 році.
Чому Ви зацікавились навчанням у МАУП?
- Після закінчення школи переді мною постав вибір майбутньої професії та навчального закладу. Спочатку я вивчила ринок праці в м. Ізмаїлі та в Україні в цілому. Однією зі затребуваних й оплачуваних виявилася професія економіста. Вона підходила моїм інтересам і здібностям. Наступним кроком став вибір закладу вищої освіти. В нашому регіоні для отримання цієї професії найкращим є МАУП.
Ваші враження від освітнього процесу?
- У мене позитивні враження від навчання у МАУП. Викладачі майстерно викладають свої предмети, не лише пояснюючи теоретичний матеріал, а й залучаючи студентів до інтерактивної діяльності. Студенти отримують знання, які знадобляться не тільки у професійній сфері, а й у житті.
Які навчальні дисципліни Вам найбільш цікаві ?
- Мені подобаються всі дисципліни, кожна з них знадобиться мені в професійній діяльності. Але можу виділити кілька дисциплін, які найбільш мене зацікавили: «Міжнародна економіка», «Маркетинг», «Розміщення продуктивних сил», «Економіка праці та соціально-трудові відносини».
Чи берете Ви участь в організаційній, громадській та науковій роботі?
- Так, я беру активну участь у житті Академії. На даний момент я написала 4 статті, які вже опубліковані, беру участь у наукових конференціях. Також я в складі студентського самоврядування, очолюю студентський клуб «Комільфо», в якому реалізуються творчі здібності студентів.
Чи проводиться виховна робота серед студентів?
- Студенти філії беруть активну участь у тих виховних, культурно-мистецьких та спортивних заходах Академії, що відповідають їхнім особистим схильностям. Мені особисто запам’ятався літературний вечір, присвячений творчості Л.Костенко, організатором якого я виступила. Студенти навіть нефілологічних спеціальностей з натхненням читали ліричні твори поетеси в супроводі музичних композицій. А оскільки захід був проведений напередодні Дня рідної мови, поезія звучала на різних мовах. Мої однокурсники із задоволенням представили віршовані твори як мовами нашої багатонаціональної Бессарабії, так і мовами Європейського Союзу: звучали англійська, німецька, французька тощо.
Які Ваші досягнення за період навчання заслуговують окремої уваги?
- В Академії як студентка я маю можливість розвиватись як науково, так і творчо. Написання статей, участь у наукових конференціях навчають мене систематизувати й аналізувати великий обсяг інформації та аргументувати свої позиції. Організація заходів й участь в них розвивають лідерські якості, що дуже важливо для майбутнього управлінця.
Ким Ви себе бачите після закінчення освіти?
- Усі ми знаємо, що в Україні не найкраще економічне становище. Змінювати свою державу повинні ми самі, тому в перспективі я хочу стати міністром економіки України, щоб забезпечити економічне зростання нашої держави.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ua ru en