Ізмаїльський районний відділ № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області у межах навчальної практики

У межах навчальної практики студенти мали зустріч та цікаву дискусію в Ізмаїльському районному відділі № 1 філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області.
Пробація потрібна для того, щоб, в першу чергу, знизити рівень вчинення повторних правопорушень. І саме перебування особи, яка покарана за вчинене правопорушення, під наглядом пробації дозволяє досягти цього результату.
Студенти дізналися, що працівники служби пробації надають інформацію суду про правопорушника. Ця інформація дозволяє судді скласти певне уявлення про особу, можливо, про ті обставини, що підштовхнули її до вчинення злочину. І якщо суддя вирішує, що ці аргументи є достатніми для того, щоб дати людині шанс і застосувати до неї пробацію, то надалі роль служби пробації вже полягає в здійсненні нагляду за такою особою, застосуванні певних пробаційних заходів з метою її виправлення, зміни ставлення особи до вчиненого злочину. Таким чином, досягається реінтеграція правопорушника в суспільство.
Крім того, пробація обходиться в 10 разів дешевше, ніж утримання особи в місцях позбавлення волі, не кажучи вже про те, що перебування там може гірше впливати на злочинця і не сприяти його виправленню, а навпаки.
Дякуємо заступнику начальника відділу майору внутрішньої служби Ірині Лавриненко та керівнику практики Валентині Щокіній за можливість дізнатися про пробацію. Захід подарував студентам нові знання та відкрив можливості й перспективи в правоохоронній та правозахисній діяльності.
 
 
 
ua ru en