Ташакова Єлизавета: постійно розвиватися для успішності

Прес-центр Придунайської філії МАУП продовжує проєкт «Інтерв’ю зі студентом МАУП» та пропонує познайомитися зі студенткою І курсу Ташаковою Єлизаветою, яка має високий рейтинг. За активну позицію сьогодні електронним голосуванням Єлизавету обрано до складу Ради студентського самоврядування. Вітаємо з висловленою Вам довірою!
- Дякую! Із задоволенням буду працювати в студентському самоврядуванні.
- Коротко про себе, будь ласка.
— Мене звати Ташакова Єлизавета Степанівна, я народилася в чудовому місті Ізмаїлі. Закінчила Суворовську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів у 2020 році.
Чому Ви обрали навчання в МАУП?
— Читаючи відгуки про інститути рідного міста, я зупинила вибір на МАУПі. У день відкритих дверей, слухаючи виступ шановної пані директорки Гумменікової Тамари Рудольфівни, я остаточно зробила свій вибір на користь МАУПа. Це професіоналізм, великий досвід і дуже цікавий вибір професій.
Ваші враження від освітнього процесу.
— На мій погляд, навчання проходить дуже цікаво й злагоджено. Так, важко. Але хіба буває доріжка до успіху й світлого майбутнього легкою? Ні, не завжди. Звичайно, кожному навчання дається по-різному. Особисто мені важкувато, але воно того варте. Викладачі дуже обізнані й усе доступно пояснюють. Завжди можна перепитати або попросити допомоги, ніколи не відмовлять. Одним словом, це те, що мені потрібно і що я шукала для себе.
Які навчальні дисципліни Вам найбільше подобаються?
— Мені дуже подобаються лекції з психології. Для мозку стільки цікавої інформації, хочеться слухати й слухати, а завдання виконуються з великим інтересом. Я роблю потихеньку перші кроки в професії, і я цим пишаюся. Звичайно, інші предмети теж дуже важливі й цікаві. Кожний предмет доповнює нашу освіту.
Чи берете Ви участь в організаційній, громадській, науковій роботі?
— Так, мені дуже подобається брати участь в різних заходах. Тут я відкриваюсь і випускаю себе такою, якою я є. Протягом шкільних років я була замкнутою, і мені не вдавалося розкритися. У МАУПі мене побачили й почули. Це як друга моя сім'я, яка підкаже, допоможе і запропонує взяти участь у різноманітних заходах. І я це роблю з великим задоволенням. Я люблю МАУП.
Чи проводиться виховна робота серед студентів?
— Під час навчання так само проводиться виховна робота серед студентів. І це важливо для всіх нас: соціальний захист; протидія булінгу (цькуванню); створення безпечного освітнього середовища; правове виховання; соціально-психологічний супровід; морально-етичне виховання; художньо-естетичне виховання; формування здорового способу життя — заходи різноманітні й цікаві.
Які Ваші досягнення за період навчання заслуговують окремої уваги?
— За період навчання я стала цілеспрямованою, самостійною, стриманою, стала краще володіти своїми емоціями, відкривати для себе життя по -новому. Для когось, може, здається,що це дрібниці, а для мене це мої досягнення.
Ким Ви себе бачите після закінчення освіти?
— Я бачу себе успішною особистістю у галузі психології. Людиною, яка завжди готова грамотно і професійно допомогти іншим. Хочу, щоб мої батьки і близькі пишалися мною. Але для цього потрібно освоїти професію, яка найбільше мені подобається, і котра була обрана без зайвих вагань. І вірю, що за допомогою професіоналів - викладачів я цього досягну. Я зрозуміла: щоб стати успішною людиною, потрібно бути наполегливою в навчанні, мати силу волі, постійно розвиватися та намагатися позбутися якихось страхів і комплексів, які можуть тягнути нас на дно.
 
ua ru en