Бурлаченко Єлизавета: "Зроби крок - і сходинка догори завжди з'явиться"

Прес-центр Придунайської філії МАУП продовжує проєкт «Інтерв’ю зі студентом МАУП». Сьогодні ми спілкуємося зі студенткою І курсу Єлізаветою Бурлаченко, яку ми вітаємо з обранням до студентської Ради самоврядування.
Розскажіть про себе.
—Мене звати Бурлаченко Єлизавета Андріївна. Я народилася у невеличкому, але яскравому місті Рені Одеської області. Навчалася у Ренійському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів — ліцей» Ренійської районної ради Одеської області. Користуючись можливістю, хочу подякувати викладачам за мотивацію до навчання та директору Ренійського НВК — Кічук Євгенії Петрівні, за підтримання освітнього процесу, дісципліни, розвитку закладу та професійну компетентність. Навчання закінчила у 2020 році.
Саме в цей рік я відчувала всю відповідальність за своє професійне майбутнє.
Переді мною було відкрито багато дверей навчальних закладів України.
Я почала пошук навчального закладу в інтернет — ресурсах. Достатньо довгий час не могла обрати жодний навчальний заклад. Я просто розуміла, що для більш комфортного способу навчання необхідно обрати заклад на тій місцевості, де я вже добре орієнтуюся, завдяки чому можу не витрачати час на адаптацію в місті свого потенційного перебування.
Продовжуючи пошук, натрапила на сайт Міжрегіональної Академії Управління Персоналом, після чого я ознайомилася з усім об‘сягом інформації та почала реєстрацію.
Чому Ви зацікавилися навчанням в МАУП?
—Я зацікавилася вступом до МАУП через те, що, по-перше, зручше територіальне розміщення, по-друге, комфортні умови для навчання, по -третє, гармонійна атмосфера спілкування.
Ваші перші враження від освітнього процесу?
—Незважаючи на карантин, я взяла участь в урочистій лінійці 17 вересня на честь вступу до академії, яка стала незабутньою подією в житті. Директор Придунайської філії МАУП, професор Гуменнікова Тамара Рудольфівна розпочала лінійку приємним привітанням на честь початку навчального процесу. Усім першокурсникам було видано залікові книжки, а також дуже, на мій погляд, приємний подаруночок — рюкзачок з емблемою Придунайської філії МАУП. Я отримала багато позитивних емоцій та вражень, а також хвилювання, бо розуміла, що вже офіційно отримую освіту. Хочу наголосити на тому, що незважаючи на великий обсяг інформації та дістанційну форму навчання, дисципліни викладаються на високому професійному рівні.
Які навчальні дисципліни Вам найбільш подобаються і чому?
— В мене було достатньо часу для того, щоб зрозуміти, що домінантною дисципліною для мене є “Загальна психологія “, а всі інші дисципліни є невід‘ємними й необхідними елементами для навчання.
Чи берете Ви участь в організаційній, громадській та науковій роботі?
—Під час навчального процесу постійно відбувалися цікаві заходи, а також корисні конференції, в яких студенти отримували знання й досвід, а отримані сертифікати підвищують рейтинг студента. На мою думку, це правильний спосіб мотивації студентів для їхнього всебічного розвитку. Я зрозуміла, що свій потенціал необхідно розкривати, тому не довго думаючи, зателефонувала Тамарі Рудольфівні з пропозицією підготувати презентацію на Геллоуїн. Пропозиція була прийнята. Мою роботу оцінили та запропонували провести опитування серед студентів філії «Цінності покоління Z». Хочу сказати, що це корисний досвід та новий рівень для мене. Зараз я працюю над створенням Центру опитувань та наукових досліджень філії. На своєму прикладі можу впевненно сказати, що жоден студент не залишиться без уваги і отримає змогу відвідати всі необхідні заходи, а також взяти участь у цікавих конкурсах.
Які важливі досягнення за період навчання заслуговують окремої уваги?
— Я зрозуміла, що моя професія — це мое хобі. Я завжди вважала, що за шаблоном отримаю освіту просто для свого майбутнього заробітку й буду витрачати своє життя на складну та нецікаву для мене працю, але я прислухалася до себе, тому зараз для мене не існує проблем із вибором професії для життя, я вже маю улюбленну справу. Це чудова новина для мене.
Ким Ви себе бачите після закінчення освіти?
— Щодо питання “Ким я бачу себе після закінчення освіти“, я можу відповісти так: освіта — це невід‘ємна частина в житті людини, котра прагне постійного розвитку для підвищення не тільки кваліфікації, а й всебічного розвитку. Я маю масштабні цілі. Хочу розповісти детальніше. Кожна людина — це маленька, але дуже впливова деталь всесвітнього механізму. Ціль існування людини — отримання досвіду для розвитку, а також вміння, прислухаючись до себе, аналізуючи своє буття, зрозуміти, що вона є центром, в якому зосереджена любов до життя, суспільства й до себе. Я прагну допогти суспільству зрозуміти, що життя — це не сухе існування із купою болі та несправедливості. Життя — це унікальна можливість для нового і масштабного. Я хочу, щоб суспільство розуміло, що кожен з нас зможе при своєму справжньому бажанні бути сильним та високорозвинутим, а головне, самодостатнім і неповторним. Додам своє улюблене життєве кредо: «Зроби крок — і сходинка догори з’явиться завжди».
 
ua ru en