Думбрава Діна: мріє робити людей щасливими!

У проєкті прес-центру Придунайської філії МАУП «Інтерв’ю зі студентом МАУП» ми продовжуємо презентувати наших кращих здобувачів освіти, які набрали високий рейтинговий бал в І семестрі навчального року.
Сьогодні нашою співрозмовницею є студентка ІІ курсу Думбрава Діна, яка має рейтинг 94,1бала.
Короткі відомості про себе.
— Я, Думбрава Діна Олександрівна, народилася в славетному місті Ізмаїлі, закінчила Ізмаїльську ЗОШ №11 у 2019 році.
Чому Ви обрали навчання в МАУП?
— Скоріш за все зацікавило те, що МАУП визнано лідером серед недержавних закладів вищої освіти в нашій країні. А ще тому, що в Придунайській філії дуже відкриті для діалогу викладачі, які завжди прийдуть на допомогу.
Які Ваші враження від навчального процесу?
— Звісно, тільки позитивні, оскільки завжди є динаміка у взаємодії як з викладачами, так і зі студентами. Усі дисципліни для мене надзвичайно цікаві. У кожного викладача свій метод викладання, через який він зацікавлює у вивченні предмета.
Які дисципліни Вам більше до вподоби і чому саме?
— Важке запитання, тому що кожна навчальна дисципліна цікава по-своєму... Мені дуже подобаються предмети які викладає наша незмінна наставниця, директорка філії Гуменникова Тамара Рудольфівна — одна з найбільш оптимістично налаштованих викладачок, наділена потужною енергією та сильною мотивацією. Завдяки Тамарі Рудольфівні я з перших місяців навчання зацікавилася самостійним проведенням тренінгів, вона ж спрямувала мене на шлях самоосвіти: наразі я регулярно проходжу різнопланові курси на платформах неформальної освіти. І саме Тамара Рудольфівна підтримала мій задум провадити, після власної сертифікації, серед учнів освітніх закладів роз’яснювальну роботу з надзвичайно делікатної теми, яка, на превеликий жаль, досі є замовчуваною, а саме, з проблем сексуального виховання. Тамара Рудольфівна повірила в мої сили і довірила мені проводити такі тренінги. Я дуже вдячна всім нашим викладачам за нові знання та можливість саморозвитку.
Чи берете Ви участь в організаційній, громадській та науковій роботі філії?
— Звичайно! Я – заступниця голови студради. Ця діяльність цікава, іноді важка, але є безцінним досвідом в організації заходів чи вирішенні проблемних питань... До речі, моя громадська робота проходить не тільки в стінах Академії, а й за її межами. Я займаюсь благодійністю для дітей, що залишилися без батьківської уваги, та літніх людей, від яких відмовилися рідні.
Які Ваші важливі досягнення за період навчання заслуговують окремої уваги?
— Чесно кажучи, не впевнена, що можу виділити щось одне із загалу подій, до яких вже встигла долучитися. Багато нових вражень, цінних знань та навичок, що встигли реалізуватися на практиці. Пишаюся тим, що моїми тренінгами зацікавилися як загальноосвітні, так і заклади вищої освіти нашого регіону. Яскраві спогади й про організацію свята для першокурсників – урочистої лінійки з нагоди Дня знань, яке студентська рада підготувала за дуже короткий термін, але воно виявилося яскравим та пам’ятним для всіх учасників, бо кожний докладав максимум зусиль, працював з натхненням. Я здійснювала загальне керівництво та зрозуміла, наскільки це відповідальна справа. Надзвичайно приємний спогад - отримання футболки лідера з логотипом МАУП разом з іншими однокурсниками: я по-справжньому відчула себе частиною команди. Часто переглядаю фото, згадуючи ті незабутні емоції.
Ким Ви себе бачите після закінчення навчання?
— Скоріше за все успішним психологом, що буде намагатися робити людей щасливими, допомагати налагодити діалог із самим собою та оточуючими. І буду завжди вдячна викладачам Придунайської філії, які надихали мене, давали віру в свої сили.
 
 
ua ru en