Бібліотека - відкритий публічний простір: підвищення кваліфікації

Навчання за програмою онлайн-курсу «Бібліотека - відкритий публічний простір» завершила бібліотекар Придунайської філії Куц Ж.О. Курс орієнтований на працівників бібліотек, які щиро прагнуть зробити свою бібліотеку сучасною і відкритою для різних категорій користувачів.

Сучасний світ змінюється надзвичайно швидко. При цьому не лише пропонуючи дивовижні перетворення своїм мешканцям, але й вимагаючи відповідних змін від суспільства в цілому та від окремих його структурних елементів, зокрема, й від таких традиційних суспільних утворень як бібліотеки. Саме на розробку проєктів таких змін, які реально втілити в життя навіть за умови обмежених ресурсів, розраховано курс «Бібліотека - відкритий публічний простір».

Теми курсу, розрахованого на 10 годин 40 хвилин, що становить 0.35 кредитів ЄКТС, розглядають бібліотеку як систему (сучасне призначення бібліотек, основні складові – приміщення, ІТ, традиційні та нові послуги); бібліотеку як простір успішних дизайнерських рішень; бібліотеку як джерело доступу до інформації та знань; бібліотеку як місце зустрічей (комфортний і затишний простір для проведення подій); бібліотечні комунікації та адвокаційну діяльність.

Онлайн-курс розроблений ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру та відкрито на платформі ВУМ online. По завершенню програми здобувачкою отримано відповідний сертифікат.

ua ru en