АКТУАЛЬНІ ПРАВОВІ ПИТАННЯ В ПРОЄКТІ «ЗАКОН В ДІЇ»

 

У Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відбулася чергова online-зустріч здобувачів вищої освіти І-ІІ курсів спеціальностей «Право» та «Менеджмент» з регіональним представником Уповноваженого ВР України з прав людини в Одеській області Яною Вікторівною Кузьміною на тему: «Захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Під час зустрічі були обговорені основні положення Державних програм щодо прав внутрішньо переміщених осіб та забезпечення їх виконання в різноманітних сферах. Були висвітлени проблеми, що виникають, шляхи їх вирішення, усунення дискримінаційних норм, роль Закона про надання безоплатної правової допомоги тощо. Розібрали поняття «особа, яка постраждала від збройної агресії проти України», а також стратегії нормалізації життєдіяльності населення на деокупованих територіях, виявлення депортованих і примусово переміщених осіб, особливо дітей.

Здобувачі вищої освіти отримали вичерпні відповіді на власні запитання та подякували Яні Вікторівні за плідну співпрацю, запросивши приїхати до філії для продовження проєкту у форматі безпосереднього спілкування.

#МАУПІзмаїл

#MAUPIzmail

#МАУП

 

 

ua ru en