ЗУСТРІЧ З КНИГОЮ

 

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек студенти першого курсу Придунайської філіі ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відвідали книжковий вернісаж «Свято української книги» (до 1045-річчя зо дня народження Ярослава Мудрого, створення першої бібліотеки), який запропонували працівники Дитячої бібліотеки-філії №4 м. Ізмаїла.

Бібліотекарі провели захопливу екскурсію по залах, підготували пізнавальний матеріал про історію бібліотек, про перші бібліотеки в Україні, нагадавши,що в давнину бібліотеку називали «дім життя», «притулок мудрості», «аптека для душі».

Цікавою виявилася тематична виставка «Енеїда» І.П.Котляревського — витоки національного відродження», присвячена 225-річчю видання (1798р.), виставка книг письменників-ювілярів. Студенти також ознайомилися з новими надходженнями та мали можливість обрати книги, які їх зацікавили.

До Дня захисника та захисниць України підготовлені виставки «Героїчна Україна — від минулого до сьогодення» та «Козацтка слава не вмре, не загине!» Актуально лунали рядки О.Олеся: О, поведи ж нас, лицарський духу, По вільній стежці життя і руху. На тихі води, На ясні зорі. І в цю велику, страшну годину З‘єднай в єдину всю Україну!

Дню міста Ізмаїла була присвячена виставка-експозиція «Корінням — стародавнє, серцем — молоде», а також виставка творчих робіт майстринь клубу рукоділля «Фантазія» та експозиція робіт юних художників Ізмаїла.

Першокурсники взяли участь в бібліографічному практикумі «Всесвіт в алфавітному порядку», оформили абонементи, підібравши навчальну та художню літературу, буккросингу. У книжковому світі виявилось багато цікавого.

До нових зустрічей, бібліотеко!

#МАУПІзмаїл

#MAUPIzmail

#МАУП

ua ru en