Рідна мова калинова…

До святкування Дня української мови та писемності студентська рада філії розробила цілу низку заходів. Провели конкурс на кращого знавця української мови (нею виявилася студентка Iкурсу Драгой  Аліна)  та підготували ґрунтовний сценарій свята (з презентацією, глибокою історичною довідкою). Цією кропіткою роботою займалася і блискуче впоралася з нею Тетяна Філімонова.

У цей день студенти і викладачі прийшли з національними елементами в одязі; підготували презентацію висловів та плакатів студенти  I курсу Тетяна Архипенко та Вадим Мошев; спілкувалися між собою виключно українською….

Коли, нарешті, святковий захід почався, то місць в аудиторії ледь вистачило…

У супроводі чудової української музики на авансцені з’явилися в українських костюмах чарівні ведучі Анастасія Колісниченко  та Тетяна Філімонова. Вони повели усіх присутніх у глибини століть, де перед уявою вставали видатні постаті та події.

Родзинкою свята став виступ студентів I курсу, які підготували емоційні уривки з п’єс видатних українських класиків ( Михайла Старицького «Не судилось» у виконанні Вадима Мошева та Тетяни Архипенко)  та сучасних драматургів ( Ярослава Стельмаха  « Привіт, Синичко» у виконанні Юрія Ротаря та Світлани Юртаєвої та Василя Симоненко «Там, де вишня біла…» у виконанні Георгія Дімова та Марини Чебану).

До всіх присутніх звернулася зі словами привітання зі святом директор Придунайської філії МАУП професор Гуменникова Т.Р. та викладачі І.С.  Тишик та О.М.Огнєва.

 

Свято всім сподобалось завдяки дружній роботі та підтримці студентів та викладачів.

Микола Атанасов, студент IV курсу

ua ru en