Здоров'я - моя цінність!

У рамках проведення практичного заняття "Сучасні технології роботи психолога-консультанта" студенти IV курсу підготували комплекс вправ для проведення навчального тренінгу "Здоров'я - моя цінність!" (під керівництвом викладача кафедри суспільно-наукових дисциплін Апостолакі Лілії Сергіївни).

Бужор Альона розпочала з вправи "Складові здоров'я", де у формі гри учасники визначали позитивні та негативні чинники впливу плескаючи у долоні. Вікторія Пухкан продовжила заняття мозковим штурмом "Що формує здоров'я?", визначивши основні фактори впливу: спадковість, спосіб життя, екологія та медицина. За допомогою вправи "Модель здоров'я", підготовленою Січовою Вікторією, у міні-групах учасники визначали пріоритети позитивної моделі життя людини. Герасимова Наталія змусила замислитися над негативними наслідками дій людини у вправі "Перешкоди та міфи". Ніна Коцофляк підвела студентів до дискусії "Здоров'я - багатство!", де кожен висловився, що, на його думку, є важливим, і від кого залежить стан "здорової людини". Для закріплення, вправою "Два полюси", Бужор Альона підкреслила ще раз, що все залежить від самої людини, її способу життя, поглядів та конкретних дій.

На завершення заняття Лілія Сергіївна використала техніку з МАК (колода Л.Бесчастної "Життя, як море") для пошуку ресурсу для відпочинку, як однієї зі складових здорової особистості. Як завжди, студенти отримали нові матеріали для професійного розвитку та заряд позитиву на осінній день!

ua ru en