Здобувачі вищої освіти Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» продовжують співпрацю з інститутом Уповноважених Верховної Ради України з прав людини

 
Цей проєкт, як зазначила директорка філії Т. Р. Гуменникова, організований за ініціативи Ради здобувачів вищої освіти Придунайської філії, вона побажала успіхів у його реалізації та продемонструвала відеорепортаж про роботу Ради самоврядування студентів.
Тему другої зустрічі «Права і свободи громадян та роль Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в їх забезпеченні» висвітлила Уповноважена з прав людини в Одеській області Яна Вікторівна Кузьміна. Здобувачі вищої освіти з’ ясували, що таке права людини, назвали основні права, відповіли на запитання щодо алгоритму дій при порушенні деяких з них в конкретних умовах. Також визначили такі якості прав, як універсальність, неподільність, взаємозалежність та невід’ємність. Ретельно розібрали способи захисту прав у зверненні до омбудсмана та історію інституту Омбудсмана в Україні. Охарактеризували українську модель Омбудсмана та Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Отримали адресу, електронну пошту та телефони гарячої лінії. Омбудсман Придунайськоїфілії Пр АТ «ВНЗ «МАУП» А. Статі від усіх здобувачів вищої освіти подякував Яні Вікторівні та привітав її з професійним святом — Днем юриста. Чекаємо на подальші зустрічі!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ua ru en