ЗДОБУВАЧІ ВИЩОЇ ОСВІТИ ООП ПРАВО ВІДІДАЛИ ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

 

12 березня 2024 року здобувачі вищої освіти 3 курсу ОПП "Право" Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" разом з викладачем кафедри права В. Щокіною у межах вивчення дисципліни "Цивільний процес" завітали до Ізмаїльського міськрайонного суду, де з погодження судді Тетяни Пащенко були присутні при розгляді деяких цивільних справ.

Це була не просто екскурсія для ознайомлення із роботою судової гілки влади і відчуття атмосфери правосуддя - здобувачі на практиці зрозуміли та закріпили питання, пов′язані із застосуванням деяких ключових проблем цивільного процесуального законодавства, а саме: пред′явлення позову і відкриття провадження у цивільній справі, чому не передбачено відповідальності сторін за неявку до суду, відвід судді, процесуальні перешкоди тощо. Студенти виявили неабияку зацікавленість та впевнились у власному правильному виборі професії.

Суддя Т.Пащенко також коротко розповіла про свій шлях у професію, що було важливим моментом в налагодженні відкритої комунікації. Студенти у такій розмові зрозуміли, що суддя – теж людина, зі своїми хвилюваннями, труднощами.

Кафедра права Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" висловлює щиру вдячність шановній пані судді за виділений час, невимушену атмосферу спілкування, професіоналізм та можливість здобувачів отримати відповіді на запитання!

#МАУПІзмаїл #MAUPIzmail #МАУП

 

ua ru en