Залучення до освітньої платформи Udemy - провайдера позитивних суспільних змін в Україні

МОН України розширює сферу співпраці вітчизняних закладів вищої та фахової передвищої освіти з міжнародними освітніми платформами. Так, за сприяння міністерства 22 липня 2022 року проведено вебінар з питань організації доступу представникам українських ЗВО до ресурсів освітньої онлайн-платформи Udemy. Для зручності та розширення доступу значній аудиторії захід транслювався на YouTube. Адміністрацію Придунайської філії в ході заходу представляла Ліганенко І.В., доцентка кафедри економіки та менеджменту, заступниця директора з навчально-методичної роботи.

Користування матеріалами Udemy платне, однак закладам освіти України надана унікальна можливість безкоштовно скористатися найпопулярнішими навчальними курсами. Освітня платформа надає широкі можливості для навчання як науково-педагогічним працівникам, так і студентам. Викладачі Придунайської філії отримали нагоду ознайомитися з колекціями курсів, можливостями залучення користувачів та корисними рекомендаціями щодо вибору та формування необхідних практичних навичок здобувачів.

Основну інформацію про функціонування освітньої онлайн-платформи Udemy надали  Аарон Фуллард - менеджер по роботі з корпоративними клієнтами та Олена Древетська - фахівець з розвитку продажів. Вони повідомили, що Udemy, штаб-квартира якої знаходиться у США, наразі об’єднує 49 тисяч слухачів та пропонує 186 тисяч різних курсів, функціонування яких забезпечують 64 тисячі експертів. Udemy – це сучасні можливості з набуття якісних актуальних знань для успішної діяльності. Платформа має 7000 організацій-партнерів, 11000 дружніх бізнес-компаній, 460 залучених державних установ у 43 країнах світу.

Для студентів українських ЗВО у нинішній скруті з платних курсів спеціально виділено 12000 безкоштовних курсів. Голова навчально-методичної підкомісії з дистанційного навчання МОН України Юрій Зубань роз'яснив порядок реєстрації адміністраторів курсів і слухачів і запросив ЗВО України скористатися можливістю співпрацювати з фахівцями міжнародної освітньої платформи в період цифрової трансформації української освітньої галузі.

Таким чином до ряду освітніх ресурсів, якими вже користуються  викладачі та здобувачі освіти Придунайської філії, серед яких Prometheus, Coursera, EdEra, ВУМ та ін., додалась ще одна – сучасна та різнопланова.

 

ua ru en