Українська ідентичність. Неперервність спадку

З нагоди першої річниці повномасштабної війни бібліотека Придунайської філії підготувала книжкову виставку «Українська ідентичність. Неперервність спадку».

Історія  культури посідає одне з чільних місць у системі розвитку суспільства та формування національної свідомості, складаючись з багатьох чинників – географічного середовища, національного характеру та менталітету, політичної, правової культури, культури побуту тощо.

Україна зазнає шалених збитків в культурній спадщині з перших днів бойових дій. Російська агресія спрямована на нищення всього українського, всього що є національною основою нашого народу.

Головний мотив пропонованої книжкової добірки – проілюструвати багатогранність та тривалу послідовність формування української самоідентифікації. Зібрання складено з видань з історії культури, етнології та етнографії, філософії та історії України.

Вивчення багатовікової історії, усвідомлення культурної пам’яті живлять інтерес до спадщини народу, залучають молодь до державного будівництва та виступають основою творення національної самосвідомості.

 

 

 

 

ua ru en