Участь у науково-практичному семінарі «Жестова мова як засіб комунікації»

Педагогічні працівники кафедри суспільно-наукових дисциплін взяли участь у міжвузівському науково-практичному семінарі «Жестова мова як засіб комунікації: теоретико-практичний аспект», який відбувся 22 вересня 2021 року у рамках Міжнародного тижня глухих. Проблеми існування та використання жестової мови в сучасних умовах викладачі кафедри обговорювали онлайн з колегами з Хмельницького інституту МАУП, що виступив організатором заходу.

З вітальним словом виступили Білий Леонід Григорович, директор Хмельницького інституту МАУП, та Гуменникова Тамара Рудольфівна, директорка Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП».

Доповідачами семінару виступили: Любецька Мар’яна Миколаївна, директорка Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ХМЦСССДМ), кандидат наук з державного управління; Чорна Наталія Василівна, директор Центру психосоціального супроводу та професійного розвитку; Яремчук Марія Іванівна, бенефіціар Хмельницької обласної організації Українського товариства глухих, психолог Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, магістрантка І курсу Хмельницького інституту МАУП. До заходу також були залучені стейкхолдери: Любецька Мар’яна Миколаївна, директор Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; провідні психологи ХМЦСССДМ – Захожа Ольга Олександрівна та Коцюк Олександра Олександрівна.

ua ru en