Тренінг "Я - великий Майстер свого життя!"

Тренінг "Я - великий Майстер свого життя!" проведено 12 жовтня 2021 р. зі студентами ІV курсу у рамках лекції "Індивідуальні та групові методи психологічного консультування" (викладач кафедри суспільно-наукових дисциплін Апостолакі Л.С.).

Центральним елементом обговорення став розгляд одного з методів групової роботи – тренінгу. У ролі співведучого виступила студентка Пухкан Вікторія. Тренінг приурочили до Дня психічного здоров'я, а його метою визначили: актуалізацію уявлень про сильні сторони особистості; розвиток комунікативної компетентності; розвиток емпатії та схильностей до конструктивної взаємодії у групі;  відповідальність за власне та чуже життя як найбільшу цінність людини.

В ході заняття, зокрема, методом мозкового штурму опрацювали вправу «Людське життя»: учасники на фігурках людини написали свої асоціації до власного життя.

Також учасники мали змогу самодіагностувати себе через презентації «Читай себе як книжку» та продемонструвати адекватне розпізнавання своїх позитивних та негативних сторін. Уявна прогулянка «Я у світі» підняла актуальні питання щодо сприйняття себе та оточуючих, уміння користуватися можливостями, які надає нам життя щоденно. Крім того, Вікторія представила техніку "Я спокійна і гарна", за допомогою якої учасники перетворювали свої недоліки на "козирі" та щиро підняли собі настрій, роздаючи один одному компліменти.

 

 

 

Зворотним зв'язком тренінгу стало використання МАК-підказки (онлайн-колода Іцхака Шмулєвича "Дерево"). Студенти не тільки отримали задоволення, а також знайшли підказки до відповідей на деякі значущі особисті питання і отримали заряд позитивної енергії.

ua ru en