Тематичний тиждень «Академічна доброчесність в освітньому процесі»

            Придунайська філія ПрАТ «ВНЗ «МАУП» завершує тематичний тиждень «Академічна доброчесність в освітньому процесі», програма якого включала заходи в період з 28 листопада по 2 грудня.

            Відповідно до плану проведення тижня доброчесності здобувачі освіти І курсу пройшли навчання на дистанційній платформі ВУМ online – курс «Академічна доброчесність в університеті» – та отримали сертифікати. Для студентів ІІ курсу був організований майстер-клас «Посилання на джерела інформації у разі використання ідей, розробок, тверджень, відомостей». Також протягом тижня у читальному залі бібліотеки філії працювала книжкова виставка «Дотримання норм законодавства про авторське право».

   

 

 

 

            Центральною подією тижня доброчесності стало засідання міжвузівського круглого столу «Академічна доброчесність та академічна відповідальність у забезпеченні якості освіти», проведене 01 грудня. Крім здобувачів освіти Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП», в роботі круглого столу взяли участь представники Ізмаїльського державного гуманітарного університету та Дунайського інституту Національного університету «Одеська морська академія». В ході засідання були порушені питання управлінської практики та моделі з підтримки академічної доброчесності в закладах вищої освіти. У режимі презентації та бесіди були висвітленні питання проявів недоброчесності, зокрема плагіату, фальшування, обману тощо.

   

            Завершився тиждень урочистим підписанням «Декларації з академічної доброчесності» здобувачами освіти першого курсу.

            Формування та розвиток культури академічної доброчесності є одним із пріоритетів Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП». Адже щоб згуртувати наукову спільноту, готову до інтеграції в освітній простір Європи, молоді спеціалісти України повинні не лише отримувати професійні знання, але й дотримуватися законів і загальноприйнятих моральних та етичних правил і норм.

   
     
   
ua ru en