СВЯТО ПОКРОВИ ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ

03 жовтня 2023 року в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відбулася конференція з нагоди відзначення державного свята Дня захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Української повстанської армії.

З вітальним словом до студентів першого курсу Придунайської філії МАУП та третього курсу коледжу звернувся модератор конференції кандидат філологічних наук, доцент Томчук Олег Федорович.

У першій доповіді студент Кьося Л.В. (спеціальність «Менеджмент») розповів про різні версії виникнення та становлення свята «Покров Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії» (повна назва свята) в Україні та християнському світі загалом.

Продовжив історіографію значення святкування Покрову Пресвятої Богородиці у різні історичні часи своєю доповіддю студент Георгієв Я.В. (спеціальність «Менеджмент»).

Виступи Тимчук А.Д. (спеціальність «Право»), Цимбалюк Є.Р. (спеціальність «Право»), Фурдуй А.В. (спеціальність «Право») та Мустафа А.О. (спеціальність «Право») містили цікаву та ґрунтовну інформацію про значення Покрови Богородиці як символу перемоги над ворогом для українських збройних формувань різних історичних епох, а особливо для українського козацтва, воїнів Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії.

Студентка Абажер Ю.М. (спеціальність «Право») у своєму виступі подала детальну фактичну інформацію про історію започаткування офіційного свята під назвою «День захисника України» (починаючи з 14 жовтня 2014 року). Про його трансформацію у державне свято «День захисників і захисниць України», з липня 2021 року, розповіли студентки Кауфман Н.А. (спеціальність «Право») та Гроздєва В.Ю. (спеціальність «Право»).

Традиціям, віруванням, обрядам, заборонам і сучасному значенню свята Покрова в Україні були присвячені повідомлення Кравченко А.М. (спеціальність «Право») та Степової Ю.А. (спеціальність «Менеджмент»).

У завершальному слові доц. Томчук О.Ф. підвів підсумки конференції, подякував всім її учасникам, побажав подальших творчих і наукових успіхів студентам як майбутнім фахівцям та патріотам України.

#МАУПІзмаїл

#MAUPIzmail

#МАУП

ua ru en