Співпраця юриста та економіста - запорука стабільного функціонування підприємства

16.12.2020 р. у Придунайській філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП", під керівництвом викладачів кафедри права Філіпової Н. А. та Кулави М. К., а також к.е.н., зав. кафедри економіки та менеджменту філії Мурашко І. С., в рамках проведення Тижня права, відбувся захід «Співпраця юриста та економіста-запорука стабільного функціонування підприємства».
Мета заходу: визначити роль економіста та юриста на підприємстві.
Учасникам було запропоновано розглянути три кейса, в яких ставилося питання визначення дій юриста та економіста з метою профілактики та запобігання негативних явищ на підприємстві та розв’язання їх наслідків.
Запропоновані кейси були присвячені наступним ситуаціям: відмова контрагентів від оплати (доповідачі Бондаренко Дар’я та Левченко Ангеліна); крадіжка на підприємстві (доповідачі Богдан Анастасія та Коваленко Валерія); ДТП із службовим автомобілем (доповідачі Чепой Галина та Гайдаєнко Данило).
Економіст та юрист на підприємстві – це два могутніх стовпи, на яких базується фінансова та правова безпека підприємства. Найбільша ефективність їх діяльності забезпечується, якщо вони взаємодіють при вирішенні життєво важливих питань на підприємстві, наприклад, таких як, підписання договорів, мінімізація ризиків, реагування на надзвичайні події.
 
 
 
ua ru en