Різноманіття форм навчання у Придунайській філії: використання навчальної гри

Прагнення викладачів Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» активізувати пізнавальну діяльність здобувачів освіти та сприяти її підвищенню виявляється у постійному урізноманітненні форм навчання.

Існує багато форм навчання, які допомагають урізноманітнити навчальний процес та доповнити традиційне навчання. Зокрема, значну ефективність має використання елементів гри при закріпленні матеріалу. Особливістю гри є мотивованість студентів на самостійний пошук інформації та вміння нестандартно підходити до розв’язання проблем, з якими фахівець зіштовхується у своїй професійної діяльності.

Так, на занятті з «Історії та культури України» було проведену гру «Знайди пару» (викладачка – кан. іст. наук Антоніна Олександрівна Дорошева). Розділеним на три команди студентам першого курсу було запропоновано об’єднати в «пари» за принципом взаємодоповнюваності – дати та події, поняття та події, географічні об’єкти та історичні епохи тощо. Всі команди впоралися з поставленим завданням. Умовний світ гри робить монотонну діяльність з запам’ятовування, повторення, закріплення або засвоєння інформації позитивно забарвленою.

     

     

ua ru en