Психічне здоров’я молоді й пандемія Covid-19: виклики та профілактика

Темою Дня психічного здоров’я 2021 року у Придунайській філії було обрано: «Психічне здоров’я молоді й пандемія Covid-19: виклики та профілактика».

10 жовтня у світі відмічали Міжнародний день психічного здоров’я. З даної нагоди студентська рада Придунайської філії МАУП підготувала тематичну зустріч-тренінг для студентів денної  форми навчання.

В процесі демонстрації презентаційних матеріалів, опрацювання технік дихання та вправ ресурсних станів людини було доведено, що ключ до щасливого життя лежить в позитивних емоціях, які люди переживають протягом кожного дня.

Зараз, коли весь світ продовжує знаходитись на самоізоляції та відчуває постійний неспокій, невпевненість через зміну стилю життя, отримання позитивних емоцій стало особливо важливим.

 

 

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) визначає здоров’я як «стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, а не тільки як відсутність хвороб і фізичних дефектів». За визначенням ВООЗ, психічне здоров’я не є просто відсутністю психічного розладу, це стан благополуччя, при якому людина може реалізувати свій власний потенціал, впоратися із життєвими стресами, продуктивно та плідно працювати, а також робити внесок у життя своєї спільноти. Інакше кажучи, психічно здоровою є людина, яка не має симптомів та синдромів психічного розладу, соціально адаптована та отримує задоволення від життя.

Учасників тренінгу ознайомили з критеріями психічного здоров’я, визначених ВООЗ, які були активно опрацьовані шляхом демонстрації та захисту тематичних проєктів, створених робочими міні-групами студентів, що навчаються за освітніми програми «Психологія» та «Менеджмент».

Захід розроблено та проведено професором кафедри суспільно-наукових дисциплін Гуменниковою Т.Р. та доцентом кафедри економіки та менеджменту Боденчук Л.Б.

 

 

ua ru en