ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ (СЕМІНАР) ЗА УЧАСТІ ІЗМАЇЛЬСЬКОГО РАЙОННОГО ВІДДІЛУ №1 З ПИТАНЬ ПРОБАЦІЇ

 

Цікавим і ефективним навчання може бути тоді, коли воно втілюється в практику. Саме тому ми, здобувачі вищої освіти ОПП "Право" Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП", отримали задоволення від проведеного семінарського (практичного) заняття в рамках опанування теми "Боротьба зі злочинністю".

Цього разу наш викладач Валентина Щокіна запропонувала розглянути низку питань із комплексу заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин й умов учинення злочинів, захист інтересів людини, суспільства і держави від протиправних посягань, налагодження дієвої співпраці між органами влади та громадськістю в зазначеній сфері, за участю Ізмаїльського районного відділу № 1 з питань пробації.

Заступник начальника відділу Ірина Лавриненко дуже змістовно, з наочністю розповіла про мету і значення системи наглядових та соціально-виховних заходів, які застосовуються за рішенням суду до засуджених, також про виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, яка характеризує обвинуваченого. В першу чергу ми дізналися, що ж таке пробація? Зрозуміли її як альтернативний щодо позбавлення волі вид покарання, який передбачає контроль за особами, що перебувають у конфлікті з законом, їх соціальну реабілітацію з метою запобігати скоєнню нових правопорушень. Здивувалися, яку складну і потрібну роботу здійснюють працівники уповноваженого органу з питань пробації для створення і розширення правового поля у суспільстві.

Ми уважно і з захопленням слухали пані Ірину Лавриненко, щиро вдячні за гостинність та цікаву бесіду, змістовні відповіді на наші численні запитання.

Хочемо подякувати також нашому викладачу В. Щокіній та сподіваємось на організацію таких захопливих форм навчання і надалі.

Ольга Грибенюк, здобувачка вищої освіти Придунайської філії МАУП

#МАУПІзмаїл #MAUPIzmail #МАУП

 

 

 

 

 

ua ru en