УЧАСТЬ У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ОПИТУВАННІ З АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ ТА ВІДКРИТОЇ НАУКИ 2023

37 викладачів Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» взяли участь в опитуванні щодо академічної доброчесності та відкритої науки. Кожен учасник зміг поділитись своїм досвідом. Опитування проводилось з метою дослідити ставлення академічної спільноти до цінностей академічної доброчесності та відкритих наукових практик, а також виявити типові приклади недоброчесної поведінки.

Організатором опитування стала команда проєкту OPTIMA, партнером якого є Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти. Проєкт фінансується за підтримки програми Erasmus+ Європейського Союзу.

Участь в опитуванні допомогла кожному члену науково-педагогічного колективу Придунайської філії проаналізувати свої напрацювання у цьому напрямку роботи, проаналізувати практику впровадження принципів академічної доброчесності та їхній вплив на розвиток відкритої науки.

Посилання для участі в опитуванні  було розміщено у вільному доступі у вайбер-групах для НПП філії. Участь в опитуванні було добровільним та анонімним, а його результати (зібрані дані та їхній аналіз) будуть опубліковані у вигляді звіту на сайті філії після обговорення на засіданнях кафедр навесні 2024 року. Практика  анонімних опитувань допомагає НПП  наприкінці року підвести підсумки власного досвіду формування академічної доброчесності студентства та запланувати нові заходи на  наступний рік.

ua ru en