Екскурсія до Ізмаїльського районного відділу поліції ГУНП в Одеській області

16.08.2022 року здобувачі вищої освіти напряму «Право» відвідали Ізмаїльський районний відділ поліції ГУНП в Одеській області.
Здобувачі ознайомилися із структурними підрозділами поліції: канцелярією, слідчим відділом, відділом дізнання, відділом кримінальної поліції, відділом патрульної поліції та ін.
Дізналися, що дзвінок до поліції приймається та реєструється оператором Call-центру телефонної лінії «102» Національної поліції і на виклик направляється група реагування патрульної поліції найближчого відділення поліції. Анонімні заяви та повідомлення не реєструються, тому у разі відмови назвати себе, існує ризик, що на повідомлення не буде невідкладної реакції. Швидкість прибуття поліції на місце події: у місті, в середньому, 5 хв. 20 сек.; у районі – 19 хв. 10 сек. Частіше за все громадяни звертаються до поліції у разі вчинення щодо них: крадіжки – понад 30 % випадків, сімейного насильства – понад 15 % випадків, побиття – понад 10 % випадків. Заявник також може особисто звернутися до поліції із письмовою заявою.
Відвідали приміщення для проведення окремих слідчих дій, приміщення для конфіденційної розмови адвоката і підзахисного, приміщення для затриманих осіб, які вчинили адміністративні правопорушення, зал для нарад, спортзал.
Здобувачі вищої освіти цікавилися умовами прийняття на службу в органи Національної поліції України.
 
Дякуємо Комісаренко О. І. за дуже цікаву та пізнавальну екскурсію.
 
 
ua ru en