НЕГАТИВНІ СОЦІАЛЬНІ ЯВИЩА ТА ЇХ ПОДОЛАННЯ

 

Проведене чергове практичне заняття викладача кафедри права Валентини Щокіної зі здобувачами вищої освіти другого курсу Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" з дисципліни «Боротьба зі злочинністю». Для участі була запрошена у минулому начальник відділу по контролю за виконанням судових рішень Державної установи «Ізмаїльський слідчий ізолятор», нині фахівець Ізмаїльського РВ № 1 з питань пробації Олена Полковникова. Проведена цікава та змістовна робота на тему «Негативні соціальні явища та їх подолання».

Мета заняття: нагадати учасникам заходу щодо негативних явищ у громаді та суспільстві, показати взаємозв’язок негативних явищ із протиправною поведінкою та підвести до розуміння, що протиправна поведінка – це свідомий вибір людини, а не збіг обставин.

У ході активної бесіди та дискусії дійшли висновку, що у кожного із нас є набір характеристик – наш потенціал. І залежить саме від нас, яким чином ми будемо його використовувати. Навіть якщо людина зробила помилку, оступилася, вона може виправитися, необхідно тільки докласти зусиль, переоцінити ситуацію та свої вчинки, прагнути до змін.

Ми вдячні викладачці В.Щокіній за змістовно проведений семінар, а працівнику кримінально-виконавчої служби О.Полковниковій цікаву розповідь, багату життєвими прикладами.

#МАУПІзмаїл #MAUPIzmail #МАУП

ua ru en