Кращий спосіб засвоїти щось нове - побачити це наочно

У цьому переконалися здобувачі вищої освіти ІІ курсу спеціальності 081 «Право» Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП», у яких триває навчальна практика.
Так, сьогодні, 26.01.2023 р. другокурсники під керівництвом викладача кафедри права Ніколенко Л.І. відвідали адвоката Соколову Г.М., яка є співробітником АБ «Феміда».
Ганна Миколаївна провела зі здобувачами лекцію-бесіду про порядок оформлення спадкових прав, про правові проблеми, які виникають при: встановленні права на спадщину, оформленні спадщини, поновленні строків прийняття спадщини, встановленні права на обов’язкову частку у спадщині, визнанні заповіту або свідоцтва про спадщину недійсним, позбавленні права на спадкування, оскарженні рішень та дій нотаріуса при оформленні спадщини.
Помічник адвоката Соколової Г.М., Тодорова М.П., у своїй розповіді висвітлила особливості такого інституту, як шлюб. Марія Петрівна розповіла здобувачам, що таке шлюб, шлюбний вік; про шлюб, який є недійсним або коли за рішенням суду визнається таким; коли позов про розірвання шлюбу не може бути пред’явлений; що таке фіктивний шлюб і його наслідки; чим відрізняється позовне провадження від окремого провадження при розгляді справ про розлучення тощо.
Слухачам було продемонстровано документи, які оформлюють по таких категоріях справ, як справи у сфері спадкування та справи щодо розірвання шлюбних відносин.
Здобувачі проявили неабияку активність під час спілкування з адвокатом та помічником адвоката: ставили питання, цікавилися порядком оформлення та подання процесуальних документів.
Керівник практики та здобувачі висловили слова вдячності за проведену цікаву бесіду та здобуті знання.

ua ru en