ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ «ОНЛАЙН-РИЗИКИ, З ЯКИМИ МОЖНА ЗУСТРІТИСЯ ПІД ЧАС ВІЙНИ. ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ»

 

08 травня 2024 року відбулася зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 081 Право Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» з прокуроркою Ізмаїльської окружної прокуратури Іриною Мелещук, яка провела гостьову лекцію на тему «Онлайн-ризики, з якими можна зустрітися під час війни. Правила поведінки».

Пані Ірина почала свою презентацію з короткого огляду сучасних онлайн-загроз, з якими може зіткнутися кожен громадянин під час війни. Серед таких можуть бути підроблені новини та інформаційні атаки, фейкові вебсайти та соціальні мережі, кібершпигунство та кібертероризм. Свої слова лекторка підтверджувала прикладами з практики та аналітичними даними, що дозволило учасникам заходу зрозуміти масштаб проблеми. Також було звернено увагу аудиторії на необхідності вивчення правил цифрової гігієни та безпеки. Крім того, було підкреслено, що безпечна поведінка в Інтернеті може захистити від багатьох загроз, а також запобігти поширенню дезінформації та паніці. Наприкінці зустрічі спікерка відповіла на ряд запитань і учасники дискусії змогли отримати конкретні поради щодо захисту своєї онлайн-безпеки.

Зустріч виявилася надзвичайно корисною для здобувачів, оскільки вони отримали не лише теоретичні знання, але й реальні приклади, необхідні для особистого захисту та убезпечення своєї родини від онлайн-ризиків в умовах війни. Сьогодні такі заходи стають важливим кроком у підвищенні обізнаності громадян щодо цифрової безпеки в умовах військового конфлікту, де інформаційна війна стає все більш актуальною.

#МАУПІзмаїл #MAUPIzmail #МАУП

 

 

ua ru en