ДОТРИМАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ: НОРМАТИВНО-ПРАВОВА БАЗА

В рамках проведення тематичного тижня «Академічна доброчесність в освітньому процесі» здобувачі освіти Придунайського фахового коледжу ПрАТ «ВНЗ «МАУП» ознайомилися з нормативними документами, які регламентують питання дотримання принципів академічної доброчесності в закладі освіти.

Академічна доброчесність є основоположним принципом функціонування будь-якого навчального закладу. Вона ґрунтується на чесності, порядності та відповідальності здобувачів освіти у процесі навчання. Дотримання принципів академічної доброчесності гарантує справедливе та неупереджене оцінювання знань і навичок студентів, а також сприяє створенню атмосфери довіри та взаємної поваги в навчальному середовищі. Важливо, щоб учасники освітнього процесу були ознайомлені з нормативно-правовою базою навчального закладу щодо академічної доброчесності.

Викладачі коледжу регулярно проводять роз’яснювальну роботу для підтримки належного рівня обізнаності здобувачів освіти з принципами академічної доброчесності, важливістю їх дотримання та можливими наслідками порушення. Серед актуальних заходів: проведення інформаційних кампаній; заохочення здобувачів освіти до самостійного вивчення нормативних документів; створення атмосфери нетерпимості до академічної недоброчесності тощо.

 

ua ru en