Дивовижний майстер-клас «МЕРЦІШОР — символ весни та надії»

Здобувачі вищої освіти Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» вирішили перший день весни провести разом з відомою майстринею нашого міста та всього Придунав’я Григор’євою Ніною Григорівною, чия вишита гладдю картина «Леся Українка» та вишиті рушники прикрашають читальний зал філії #4 бібліотеки для дорослих.
Завідувачка бібліотеки Косійчук С.П. підготувала цікаву книжкову виставку «Дивовижний світ рукоділля» про традиції рукоділля та атрибут початку весни — мерцішори. Цікавою була слайд-розповідь про історію свята зустрічі весни ще з давніх часів, коли наші пращури за народним календарем вважали началом року березень. Розмова про традиції свята в нашому краї була захоплюючою та душевною. Студенти відмітили, що легенди цього свята пов’язані з любов’ю та жертовністю. Щоб добро перемогло, його треба захищати.
А потім відбувся дивовижний майстер-клас «Мерцішор - символ весни та надії». Майстриня Ніна Григор‘єва продемонструвала різноманітні варіації бутоньєрок та техніки виготовлення мерцішорів.
Студенти вирішили додати своє бачення в традиції та запропонували патріотичні мерцішори в кольорах Прапора України та Прапора Ізмаїла. Робота захопила всіх, а результат дуже сподобався.
Фото на пам’ять з відомою майстринею зробили на фоні виставки акварельних робіт вихованців Дитячої художньої школи (керівник Бондар Л.А.).
 

ua ru en