Бібліотечний адвайзер "Поради для студентів з тайм-менеджменту"

Бібліотеечна рубрика #вивчаємо_разом 

            Тайм-менеджмент – стародавнє мистецтво, яким володіє далеко не кожен. Цьому навчаються на практиці і лише на практиці. До речі, період студентства – найкращий період для того, щоб навчитися організовувати свій час. Адже організація часу студента має свої особливості.

            Навчальний процес у закладах вищої освіти значно відрізняється від того навчання, до якого так звикли школярі загальноосвітніх закладів. У ЗВО, на відміну від школи, вже передбачається набагато більше самостійної роботи, на яку йде відповідно й більше часу. Обсяги матеріалу, що підлягають засвоєнню, збільшуються в рази. І так - з кожного предмета (дисципліни).

            Тепер, коли ви - студент, ніхто вже точно не стане змушувати вас виконувати домашнє завдання або примушувати вивчати щось після пар. Ніхто не проконтролює цей процес, і все доведеться робити самим. До того ж, крім навчання з'являється безліч важливих справ, які доведеться встигнути зробити.

            Як бачимо, тайм-менеджмент для студентів – життєво важливе вміння. Нижче наведемо поради щодо організації свого робочого часу для студентів. Отже, як зробити управління своїм часом більш ефективним.

            Впоратися зі збільшеним навантаженням цілком реально, якщо запастися терпінням, силами і спланувати самостійне навчання правильно. Насамперед, потрібно усвідомити, що роки вивчання науки в такому інтенсивному режимі не триватимуть вічно. Час навчання пролетить непомітно.

            Не важливо, де ви навчаєтесь – в інституті, коледжі чи університеті – організація часу має однакові принципи. Наведені вище поради прості та ефективні. Користуйтеся, і нехай тайм-менеджмент допоможе Вам у навчанні.

ua ru en