АРТТЕРАПІЯ ВІД МАЙСТРИНЬ ДО ВЕЛИКОДНІХ СВЯТ

 

Студентів Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» запросили на зустріч з відомими майстринями клубу «Фантазія», яка відбулася у бібліотеці-філії №4 під керівництвом С. Косійчук.

Зустріч відбулася напередодні Великодніх свят, до яких була підготовлена виставка декоративно-прикладної творчості майстринь Світлани Василенко, Ніни Григорʼєвої, Наталії Коротенко, Любові Деньгиної, Тетяни Євтихієвої.

Учасники зустрічі мали нагоду доторкнутися до дивовижного світу народного мистецтва, отримати радість від творів майстрів та юних художників Ізмаїльської художньо-мистецької школи, які підготували яскраві витинанки.

Але головний сюрприз чекав гостей зустрічі попереду. Майстрині розповіли про пасхальні вироби своїми руками, ідеї великоднього декору та провели міні майстер-клас «Великодній сувенір своїми руками». Подарунки, виготовлені своїми руками, несуть в собі особливу енергетику добра, радості, теплоти, тому добірка креативних ідей майстринь, бібліотекарів та студентів виявилася дуже цікавою та доречною напередодні свята.

Світлана Єфімівна Василенко продемонструвала власну мінівиставку «Писанковий калейдоскоп», показала техніку розпису, наголосивши, що писанка — ознака Великодня, яка у своїй символіці поєднала давнину дохристиянських часів, наше сьогодення і віру у вічність. Студенти із зацікавленістю розглядали авторські писанки.

Ніна Григорівна Григорʼєва розповіла про свої роботи: пасхальний рушник, вишиті картини, ікони, ляльку-мотанку «Пасхальна голубка» тощо. Детально розповіла про нову роботу в техніці «алмазний живопис», порадила молоді починати творити з простих технік декоративно-прикладного мистецтва.

Майстрині поділилися творчими секретами, розповіли, як позитивно впливає творчість на настрій, здоров’я, розвиток розумової діяльності, збереження стану спокою та працездатності, що дуже важливо в наш час.

Юнаки та дівчата подякували за можливість такого щирого спілкування та висловили побажання, щоб у кожну оселю прийшли мир, радість, віра, надія, любов, здоров’я та добробут.

Бажаємо всім: У мирі та щасті, добрі та любові,

Святкуйте Великдень в родинному колі!

#МАУПІзмаїл

#MAUPIzmail

#МАУП

 

 

 

ua ru en