ПРИДУНАЙСЬКА ФІЛІЯ ПРИЄДНАЛАСЬ ДО ЩОРІЧНОЇ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ АКЦІЇ «16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА»

29 листопада здобувачі вищої освіти Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» приєдналися до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що розпочалася 25 листопада. Так, викладачами кафедри права був організований та проведений захід «Сучасні аспекти правового регулювання запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми».

Студентами ІІ курсу спеціальності «Право» були дослідженні та висвітлені проблеми насилля в родині (причини та види), алгоритм захисту людини, що потерпає від сімейного насилля, шляхи подолання економічної експлуатації, запобігання експлуатації дитячої праці, торгівля людьми під час війни та ін. Учасники заходу дійшли висновку, що новітнє законодавство України про попередження та протидію домашньому насильству та торгівлі людьми визначає організаційно-правові засади попередження та протидії домашньому насильству, основні напрями реалізації державної політики у сфері попередження та протидії зазначених явищ, спрямованої на захист прав та інтересів осіб, які постраждали внаслідок такого насильства.

Положення національного законодавства свідчить, що державна політика у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та торгівлі людьми є одним із пріоритетів державно-правової політики України.  Піклуючись про сім’ю та захист прав і свобод людини та громадянина, нація дбає про своє майбутнє.

 

 

 

ua ru en