Науково-практичний семінар «Академічна доброчесність: практичний досвід»

8 квітня 2021 року студенти філії разом із завідувачкою кафедри суспільно-наукових дисципілн, Байрамовою О.В., та директором філії, Гуменниковою Т.Р., взяли участь у науково-практичному семінарі «Академічна доброчесність: практичний досвід», який був ініційований та проведений Хмельницьким інститутом ПрАТ «ВНЗ «МАУП». З цікавими доповідями виступили студенти філії: Базаджи Людмила, Тукусер Юлія, Беженар Карина.

 

Практчний семінар «Академічна доброчесність: практичний вимір» — це можливість підсумувати здобутки освітньої системи України, узагальнити успішні практики з питань академічної доброчесності та якості освіти, а також проаналізувати, які стратегічні та практичні зміни варто здійснити для побудови якісно нової системи освіти України. До участі в семінарі долучилися близько 70 учасників з різних куточків України.

Академічна доброчесність — поняття, що базується на 6 простих та зрозумілих цінностях: чесність, довіра, справедливість, повага, відповідальність та відвага. Повага до власної думки починається з поваги до думок інших, а повага до власного тексту — з поваги до чужих праць.

Чесність у навчанні та викладанні є базовою умовою побудови довіри між усіма причетними до освітнього процесу. Відвага ж є здатністю чинити доброчесно всупереч страху чи тиску та вимагати від себе того ж, чого очікуєте отримати від інших. Ці постулати є основою шляхетного функціонування спільноти довіри, взаємоповаги та честі.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=573491000711504&id=106737844053491

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

ua ru en