Відеоконференція з нагоди Дня захисників і захисниць України

13 жовтня нинішнього року в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відбулася відеоконференція з нагоди відзначення державного свята Дня захисників і захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва та Української повстанської армії.

З вітальним словом до студентів другого курсу Придунайської філії ПрАТ "ВНЗ "МАУП" звернувся модератор конференції кандидат філологічних наук, доцент кафедри соціально-наукових дисциплін Томчук Олег Федорович.

У перших доповідях студенти Вікторія Давидова (група Б1 П – Право), Марина Карталяну (спеціальність «Право») та Роман Бранешти (спеціальність «Інженерія програмного забезпечення») розповіли про різні версії виникнення та становлення свята «Покров Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Пріснодіви Марії» (повна назва свята) в Україні та християнському світі загалом.

Про значення та святкування Покрову Пресвятої Богородиці у різні історичні часи розповіли учасникам відеоконференції Богдана Радова (спеціальність «Психологія») та Володимир Перепелиця (спеціальність «Право»).

Доповіді Олександра Хрустальова (спеціальність «Інженерія програмного забезпечення») та Анастасії Вітенко (спеціальність «Право») містили цікаву та ґрунтовну інформацію про значення Покрови Богородиці як символу перемоги над ворогом для всіх українських збройних формувань різних історичних епох, а особливо для українського козацтва, воїнів Армії Української Народної Республіки та Української повстанської армії.

Студенти Максим Мунтяну (спеціальність «Інженерія програмного забезпечення») та Ростислав Кравченко (спеціальність «Право») у своїх виступах подали детальну фактичну інформацію про історію започаткування офіційного свята під назвою «День захисника України» (починаючи з 14 жовтня 2014 року) та його трансформацію у державне свято «День захисників і захисниць України».

Традиціям, обрядам, заборонам та сучасному значенню свята Покрова в Україні було присвячено повідомлення Христини Русанжик (спеціальність «Право»).

У завершальному слові доц. Томчук О.Ф. підвів підсумки відеоконференції, подякував всім її учасникам, побажав подальших творчих і наукових звершень студентам-другокурсникам як майбутнім фахівцям-управлінцям.

ua ru en