Студенти-контрактники Придунайської філії МАУП  мають право повернути частину грошей за навчання

А чи знають студенти та їх батьки, що вони  мають право на часткову компенсацію за оплату навчання, тобто податкову знижку за навчання?

           Важливий складник соціальної політики Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП»  – своєчасне та в повному обсязі інформування студентів про їхні права, якими вони можуть користуватися, серед іншого, для того, аби поліпшити матеріальне становище себе та своєї родини. Вже кілька років поспіль Придунайська філія  інформує своїх студентів, які навчаються за кошти фізичних та юридичних осіб про особливості отримання податкової знижки.

Тож нагадуємо студентам – контрактникам та їхнім батькам, що Ви можете повернути собі частину витрат за навчання у вигляді податкової знижки.

          Кожен з нас отримує заробітну плату, і четверта частина цієї плати виплачується організації, де ми працюємо, як податок в бюджет. Саме ці гроші можна повернути протягом наступного року, якщо вони були витрачені на навчання або дитини, або дружини, або чоловіка. Тобто якщо громадяни, які отримують офіційну зарплату і платять за навчання, м На таку знижку мають право студенти-контрактники, які навчаються у вітчизняних вищих навчальних закладах. Якщо батьки студента є фізичними особами-підприємцями, податкова знижка не надається.

           Податкова знижка оформлюється у поточному році за попередній календарний рік. Так, у 2022 році студент, або його батьки можуть отримати компенсацію за 2021 рік.  За минулі роки кошти неможливо повернути. ТІЛЬКИ ЗА ПОТОЧНИЙ РІК.ають право на компенсацію його вартості.

           І зверніть увагу на те , що контракт краще оформлювати на того, із батьків, в кого більша заробітна плата.

           Згідно статті 179 Податкового кодексу України у разі ухвалення вам компенсації за навчання, кошти будкть переведенні на ваш банківський рахунок протягом 60 днів після надходження пакету документів.

 Із умовами отримання знижки та формування пакету документів, усі охочі можуть ознайомитись тут: http://bit.do/e57eT 

 У разі виникнення будь-яких питань можна звернутися до бухгалтерії, Придунайської філії за адресою: вул. Клушина, 3а, або за телефоном: 067 488 3788.

Також, за потреби, можете завітати до Державної фіскальної служби за місцем вашої реєстрації та отримати консультацію з будь-яких питань оподаткування та стосовно податкової знижки.

ua ru en