Засідання круглого столу «Академічна доброчесність з перших днів навчання в Академії»

19 жовтня 2021 року в Придунайській філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» відбулося засідання круглого столу «Академічна доброчесність з перших днів навчання в Академії» (як один із етапів тренінг-марафону «Академічна доброчесність в освітньому процесі»). Організаторами та модераторами заходу виступили викладачі кафедри суспільно-наукових дисциплін к.ф.н., доцент Байрамова О.В., к.і.н., доцент Дорошева А.О.

Метою круглого столу було обговорення нормативно-правової бази, управлінських практик та моделей з підтримки академічної доброчесності в Придунайській філії, обмін думками, міркуваннями та спільний пошук шляхів подолання випадків академічної недоброчесності в освітній сфері.

 

 

У режимі презентації та бесіди були висвітленні питання проявів недоброчесності, зокрема плагіату, фальшування, обману. Здобувачі вищої освіти дізналися про види відповідальності за порушення норм академічної недоброчесності. Найголовніший здобуток зустрічі – ухвала дбати про академічну чесніть на всіх етапах навчального процесу, бути відповідальними, сміливими, справедливими, ставитися з повагою та довірою один до одного.

Пам`ятаймо, що чесність, правда і порядність пов’язані одне з одним. Виявляючи все це, ми зможемо поліпшити наші родини, громади і наше суспільство!

 

 

ua ru en