Вибудування інституцій омбудсмана в Одеській області - динамічний процес змін, про які дізналися студенти Придунайської філії Пр АТ "ВНЗ "МАУП"

 
18 листопада 2021 р. відбулася зустріч з регіональним координатором взаємодії з громадкістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області пані Людмилою Ямщиковою. Це перший захід, який проведений за підписаним Меморандумом про співпрацю між представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в південних областях та Придунайською філією Приватного товариства "Вищий навчальний заклад "Міжрегіональна академія управління персоналом".
На зустрічі були висвітлені питання з історії створення інституту омбудсмана, важливістю здійснення парламентського контролю за додержанням конституційних прав і свобод людини, права й обов'язки Уповноваженого з прав людини та можливості звернень громадян до представництв у Києві та Одесі. До зустрічі долучилися 97 студентів, які могли ознайомитися з діяльністю представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Одеській області. Доповідач змогла в доступній та живій формі донести до слухачів основні напрямки роботи представництва. Студенти активно підтримували бесіду, відповідаючи на запитання. Наприкінці зустрічи студенти були запрошені для проходження практики в офіс регіонального координатора взаємодії з громадкістю в місті Одеса.
Співробітниця офісу пані Яна Кузьмина - регіональний представник Уповноваженого в Одеській області - проінформувала про важливість моніторингових візитів, які є ефективними та результативними в діяльності поновлення прав людини.
За планом роботи, складеним на навчальний рік, зустрічі відбуватимуться щомісячно онлайн на платформі ZOOM.
Студенти філії подякували за цікаву та змістовну зустріч.
 
 
 
 
 
ua ru en