Участь здобувачів вищої освіти Придунайської філії в online-конференції на тему: «Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування»

 
Будь-яке насильство є порушенням прав людини та законів України і вимагає належної реакції як від держави, так і від оточення. Особливо в уразливій ситуації перебувають підлітки, адже вони часто не в змозі об’єктивно оцінити ситуацію та прийняте зважене рішення або захистити себе. Тому реагувати на насильство в бік підлітків та працювати щодо його профілактики – це першочергове завдання дорослих, що їх оточують.
Заклад освіти у цьому процесі відіграє одну з керівних ролей, адже саме в закладі освіти підлітки проводять значну частину часу, тут вони соціалізуються, шукають притулок від негараздів чи навпаки – біжать звідси, якщо насильство коїться під час освітнього процесу.
30 листопада 2021 року студенти ІІІ курсу кафедри права Придунайської філії ПрАТ «ВНЗ «МАУП» разом з в. о зав. кафедри права Наталею Філіповою, взяли участь в online-конференції на тему: «Освіта проти насильства: методи профілактики та алгоритми реагування». Даний захід відбувся на національній освітній платформі «Всеосвіта» в рамках проведення з 25 листопада 2021 року по 10 грудня 2021 року Всесвітньої акції «16 днів проти насильства».
Спікерами конференції були підняті такі актуальні питання, як: кібернасильство: протидія та профілактика; як протидіяти булінгу в закладах освіти; домашнє насильство: як розпізнати та що робити; інструменти для профілактики сексуального насильства серед здобувачів освіти та ін.
В результаті участі в конференції було вдосконалено наступні загальні компетентності: володіння знаннями про права і свободи людини; вміння формувати безпечне новітнє освітнє середовище; володіння громадянськими та соціальними компетентностями, що пов’язані з ідеями демократії, справедливості, рівності, прав людини, добробуту та здорового способу життя, з усвідомленням рівних прав і можливостей; здатність виявляти та вирішувати проблеми у професійній діяльності; здатність приймати обґрунтовані рішення, професійно викладати та аргументувати свою позицію.
 
 
 
ua ru en